پایه نگهدارنده سینی کابل از جمله اتصالات سینی کابل ها است که وظیفه نگهداری سینی کابل ها را بر عهده دارد. به طور کلی پیدایش سینی کابل ها سبب شده است که امروزه سبک جدیدی از سیم کشی و کابل کشی تاسیسات برقی به وجود آورده است. طراحی این دسته از تجهیزات ساختمانی سبب شده است که عمل انتقال حرارت بین سیم ها و کابل های موجود در تاسیسات برقی بهبود پیدا کند.
از طرفی استفاده از سینی کابل ها سبب می شود که نصب و تعویض سیم ها و کابل ها راحت تر و سریع تر صورت بپذیرد. این دسته از تجهیزات ساختمانی برای انکه بتوانند به خوبی از سیم ها و کابل ها محافظت کرده و مسیر های کابل کشی و سیم کشی تاسیسات برقی را حفظ کنند، نیاز به پایه نگهدارنده سینی کابل دارند.
به طور کلی ساپورت سینی کابل به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر تحمل وزن سینی کابل و اتصالات آن بتواند وزن کابل ها و سیم های قرار گرفته روی آن ها را نیز تحمل کند. به همین دلیل عمدتا متریال اصلی به کار رفته در این دسته از تجهیزات ساختمانی، فولاد در نظر گرفته می شود. چرا که این فلز به طور ذاتی دارای استحکام بالایی است. اما همانطور که می دانید، از سینی کابل ها بیشتر در محیط های روباز و به طور کلی محیط هایی که سرشار از رطوبت مورد استفاده قرار می گیرد.
به همین دلیل روی متریال اصلی به کار رفته در پایه نگهدارنده سینی کابل، از طریق روش گالوانیزاسیون، پوششی از فلز روی قرار می گیرد. این پوشش سبب می شود که فولاد به کار رفته در ساپورت سینی کابل، علاوه بر استحکام بالا، مقاومت بالایی را هم نسبت به رطوبت از خود نشان دهد. به طور کلی برای انکه پوششی از فلز روی، سطح ورق های فولادی سینی کابل ها را بپوشاند، از فرایند گالوانیزاسیون گرم استفاده می شود.
یکی از انواع ساپورت تاسیساتی، ساپورت دیواری یا ساپورت T شکل است. به طور کلی در برخی از موارد، اجرا کننده تاسیسات برقی ساختمانی مجبور است که مسیر سیم کشی و کابل کشی را در کنار دیوار ایجاد کند. در چنین شرایطی برای نگه داشتن سینی کابل، باید از ساپورت هایی استفاده شود که از یک طرف به دیوار متصل شده و به خوبی سینی کابل ها را نگه دارند. ساپورت های دیواری به گونه ای طراحی شده اند که از یک طرف به واسطه پیچ و مهره به دیوار متصل شده و سینی کابل روی آن قرار گیرد.
به طور کلی اکثر مسیر های کابل کشی و سیم کشی تاسیسات برقی ساختمان ها، از دیوار ها فاصله داشته و عمدتا برای نگه داشتن آن ها از ساپورت های سقفی استفاده می شود. ساپورت سقفی U شکل به واسطه دو پیچ متری به سقف متصل می شوند. برای اتصال این نوع از پایه نگهدارنده سینی کابل سقفی، ابتدا پیچ ها را در ابعاد و اندازه های مورد نظر بریده و از طریق انکر بولت به سقف متصل می کنند. سپس از طریق واشر و مهره ساپورت ها را نصب کرده و در نهایت سینی کابل ها را روی آن ها قرار می دهند. به طور کلی پایه نگهدارنده سینی کابل U شکل قادر به تحمل وزن زیاد نیست و عمدتا برای کابل های با مقطع کوچک و سیم ها استفاده می شود.
زمانی که کابل ها و سیم های قرار گرفته روی سینی کابل، مقطع بزرگی داشته باشند، برای نگه داشتن سینی کابل، از این دسته از ساپورت های سقفی استفاده می شود. به طور کلی این دسته از ساپورت های سقفی از طریق پروفیل های فولادی و پایه مخصوص به سقف متصل می گردند. پایه های فولادی به سطح مقطع مشخص به گونه ای طراحی شده اند که وزن بیشتری را نسبت به پیچ های متری تحمل کنند. عموما ابعاد و ضخامت آویز های پروفیلی متناسب با وزن کابل ها و سیم ها و همچنین سازه سینی کابل تعیین می گردد.
این نوع از پایه نگهدارنده سینی کابل به دو صورت دیواری و سقفی در بازار عرضه می شوند. ساپورت های سینی کابل L شکل سقفی عمدتا از قطعه مجزا تشکیل شده است. قطعه اول، ورقی است که پروفیل عمودی را به سقف متصل می کند و قطعه سوم همان قسمتی است که سینی کابل روی آن قرار می گیرد. از آنجایی که در ساختار این دسته از ساپورت های سینی کابل، از پروفیل ها استفاده می شود، قادر به تحمل وزن زیاد هستند.
در صورتی که حجم کابل ها و سیم های موجود در یک مسیر مشخص زیاد باشد و امکان استفاده از سینی کابل هایی با عرض زیاد وجود نداشته باشد، به ناچار باید سینی کابل ها را به صورت چند طبقه رو یکدیگر قرار داد. عمدتا ساپورت هایی که وظیفه نگهداری این سینی کابل ها را بر عهده دارند، از ارتفاع و قدرت تحمل مناسبی برخوردار هستند. به طور کلی در این ساختار، می توان از انواع پایه نگهدارنده سینی کابل بسته به وزن کابل ها و سازه های موجود استفاده کرد.
به طور کلی برای آنکه بتوان تاسیسات مختلف یک ساختمان و یا سوله کارگاهی را به یکدیگر متصل کرد، تنها مسیر های سقفی و دیواری استفاده نمی شود. بلکه از مسیرهای زمینی نیز استفاده می گردد. به همین منظور برای نگه داشتن و ثابت کردن سینی کابل های زمینی، عمدتا از پایه نگهدارنده به خصوصی استفاده می شود. به طور کلی این دسته از ساپورت های سینی کابل به گونه ای طراحی شده اند که مانع از ورود مایعاتی از قبیل آب به درون سینی کابل گردند. به همین منظور عمدتا این نوع از پایه نگهدارنده در قسمت زیرین سینی کابل قرار گرفته و بسته به نوع آن فاصله ای میان سینی کابل و زمین ایجاد می کند.
پیشنهاد می شود با برقراری تماس با کارشناسان در زمینه ی پایه نگهدارنده سینی کابل ، پس از دریافت مشاوره و اطلاعات لازم، اقدام به خرید محصول مورد نظر خود نمایید.