آیا تا به حال به فکر هدایت سیم های برق در یک سازه به صورت روکار بوده اید؟ پس اگر می خواهید یک پروژه موفقی را در این خصوص داشته باشید بهتر است ابتدا سایزهای مختلفی از داکت سیم کشی روکار را خریداری کنید. این وسایل محفظه های پلیمری و با ساختار کاملاً بسته هستند که می توانند امنیت سیم کشی روکار شما را افزایش دهند.
با حفاظت فیزیکی از سیم های برق دیگر نگران آسیب دیدگی آنها نخواهید بود. اما غیر از آن که داکت سیم کشی روکار وظیفه محافظت از سیم های الکتریکی برق را بر عهده دارد، از طرفی دیگر باعث پنهان ماندن آنها و همچنین جلوگیری از مخدوش شدن نمای داخلی سازه می شوند.
در این مقاله قصد داریم با ارائه مجموعه مشخصات فنی و همچنین ذکر فواید این داکت ها شما را به طور کامل با آنها آشنا کنیم. بنابراین قبل از اینکه بخواهید به خرید داکت سیم برق بپردازید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.
داکت سیم کشی روکار از لحاظ تنوع ساختاری بسیار گسترده می باشد. درواقع شما می توانید آنها را در نمونه های ساده، شیاردار، کف خواب، حالت قرنیزی و پارتیشن دار پیدا کنید که هر کدام از این ها متناسب با نوع پروژه بکارگیری می شوند.
به عنوان مثال داکت روکار شیاردار شرایطی را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با جدا کردن هر شیار یا دندانه در طول داکت سیم ها را از داخل داکت به بیرون هدایت کنید. نوع پارتیشن دار آنها نیز در داخل محفظه اصلی خود باعث می شود تا سیم های برق به تفکیک در مسیر مشخص شده خود هدایت شوند.
نمونه های قرنیزی و کف خواب نیز غالباً در پایه دیوار نصب می شوند. با توجه به طرح های بسیار جذابی که داکت های قرنیزی دارند شما به هیچ عنوان متوجه هدایت سیم های برق در زیر این داکت ها نمی شوید. چرا که یک ساختار دکوری نیز دارند. اما با توجه به وفور استفاده داکت سیم کشی روکار ساده ترجیح می دهیم از لحاظ ابعاد و سایز این نمونه پرکاربرد را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
لذا داکت های ساده روکار از نظر سایز و ابعاد با دو متغیر ارتفاع و عرض معرفی می شوند. ارتفاع این داکت ها در انواع 10، 11 ، 16، 18، 20، 25، 30، 40 و 60 میلیمتر می باشد. عرض آن ها نیز شامل ابعاد 11، 15، 16، 18، 20، 25، 30، 35، 40، 45، 50، 60، 90 و 100 میلیمتر می باشد. همانطور که میبینید عرض داکت ها وسعت بسیار بالایی دارد. با افزایش سایز شما می توانید حجم سیم بالایی را درون این محفظه های پلیمری دیوار قرار دهید.
یکی از سوالات بسیار مهمی که اغلب خریداران در ارتباط با داکت سیم کشی روکار مطرح میکنند این است که متریال ساختاری داکت ها دقیقاً از چیست؟ برخی از افراد تصور می کنند که این داکت ها از جنس آلومینیوم و یا دیگر فلزات سبک می باشند اما باید بگوییم که اینگونه نیست. داکت برق برای اینکه بتواند وزن سبک خود را همواره حفظ کند معمولاً از جنس پلاستیک یا ترکیبات pvc ساخته می شود.
این نوع متریال کاملا عایق الکتریکی می باشد و در صورت تماس رشته سیم های برق با بدنه داکت هیچ گونه انتقال جریان برقی رخ نخواهد داد. بنابراین اگر کابل های برق به هر طریقی دچار آسیب شوند و با سطح داکت تماس پیدا کنند محیط بیرون و همچنین عوامل انسانی از خطر برق گرفتگی محافظت خواهند شد.
علاوه بر این جنس پلیمری این داکت ها کاملاً ضد سوختگی می باشد لذا حرارت های بالا نمی تواند به سیم و کابل های درونی داکت ها آسیب جدی وارد کند.
ترانکینگ دیواری برق یا باکس ترانکینگ پریز یکی از تجهیزات بسیار کاربردی است که دقیقاً وظیفه انتقال و هدایت سیم و کابل های برق را بر عهده دارد. اما سوال اصلی اینجاست که این قطعات چه تفاوتی با داکت سیم کشی روکار دارند. در ارتباط با این موضوع بهتر است نکات مهمی را ذکر کنیم. اول اینکه ترانکینگ دیواری ابعاد و ساختار بزرگتری دارد و غالبا می تواند پریز و کلید های متعددی را در بدنه خود جای دهد. داکت سیم کشی روکار قابلیت پذیرش کلید و پریز را ندارد.
در واقع داکت های ساده تنها قابلیت هدایت سیم های برق را بر عهده دارند. به همین دلیل اگر پروژه شما در مسیر سیم کشی نیاز به نصب کلید و پریز دارد حتما باید از نمونه ترانکینگ های دیواری استفاده کنید.
مورد دوم آنکه ترانکینگ و داکت ها به جهت داشتن درپوش غالبا امکان بازرسی و اعمال تغییرات را در مسیر سیم کشی میسر می کنند. در قسمت بعدی توضیحات مفصلی در ارتباط با این موضوع ارائه خواهیم داد.
مزیت مهمی که سیم کشی روکار دارد این است که شما در هر زمانی که بخواهید میتوانید یکسری تغییرات اساسی از جمله تغییر و جایگزین کردن سیم ها و همچنین انتقال سیم ها از مسیری دیگر انجام دهید. از طرفی اگر تمایل داشته باشید که به عیب یابی در مسیر سیم کشی خود بپردازید باز هم فرایند سهل و آسانی را در پیش خواهید داشت. حال آنکه در پروژه های توکار و داخل سازه ای شما برای انجام تعمیرات اساسی حتماً باید سیم های برق را از داخل لوله خرطومی ها خارج کنید تا بتوانید سیم های جدید را جایگزین کنید.
از طرفی اگر سیم های سایز بزرگتر جایگزین شوند حتما باید لوله خرطومی ها نیز تعویض شوند. لذا تخریب ساختاری سازه در چنین شرایطی لازم خواهد بود. سیم کشی های توکار اگرچه مزایای خاص خود را دارند اما اگر احساس می کنید که در بلندمدت نیازمند انجام تغییرات اساسی در مسیر سیم کشی خود خواهید بود حتما باید استفاده از داکت سیم کشی روکار را در اولویت خود قرار دهید.
مشتریان گرامی می توانند جهت دریافت اطلاعات قیمتی در ارتباط با انواع داکت و ترانکینگ دیواری با شرکت پترو کاسپین تماس حاصل فرمایند. کارشناسان ما در حوزه فروش محصولات به مشتریان می توانند جامع ترین مشاوره ها و راهنمایی های تخصصی را به شما ارائه دهند. بنابراین این اطمینان را داشته باشید که یک خرید موفق و رضایت بخشی را تجربه خواهید کرد.
جهت مشاوره و خرید محصول می توانید با مشاوران و کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت خرید آنلاین انواع محصولات شرکت پتروکاسپین به سایت اینترنتی pcp.ir مراجعه نمایید.
مشاوره و خرید : ۰۲۱۴۱۸۰۵