قطعات سینی کابل مجموعه ای از تجهیزات حمایتی و پشتیبانی کابل می باشند که از طریق ترکیب یا یکدیگر یک سازه ی بسیار مستحکم و مقاومی را ایجاد می کنند. این قطعات شامل بخش های متعددی هستند که از کوچکترین اتصالات تا بزرگترین قطعات حمل کننده ی کابل ها را شامل می شود.
اصلی ترین جزء، قطعات متصل به سازه و سپس اتصالات میان سینی ها می باشد که هر کدام از لحاظ فرآیند نصب یا یکدیگر متفاوت می باشند. به طور کلی آنچه که منجر به اهمیت فوقالعاده بالای این قطعات می شود علاوه بر طراحی ساختاری آن ها ،نحوه ی پیاده سازی و چیدمان این قطعات است که مانند یک پازل نیازمند شناخت نسبت به هر یک می باشد.
همان طور که میدانید کابل ها یکی از پر ریسک ترین وسایل حامل انرژی برق هستند که لازم است از بهترین قطعات سینی کابل به عنوان تکیه گاه مطمئن استفاده کنیم لذا در ادامه به انواع مختلف این قطعات و ویژگی های هر یک خواهیم پرداخت.
قطعات سینی کابل، از نقطه ی اتصال به سازه، تشکیل شده از راد گالوانیزه، سی چنل ها و یا یونسترات ها، براکت سینی کابل و از همه مهمتر اتصال دهنده های سینی کابل می باشند که اغلب شامل تجهیزات ذیل می باشند :
هر کدام از این قطعات سینی کابل مسئولیت خاصی را بر عهده دارند به عنوان مثال ردیوسرها زمانی استفاده می شوند که در مسیر جایگذاری سینی ها به دلیل کاهش یا افزایش حجم کابل ها نیاز به تغییر سطح مقطع سینی ها وجود داشته باشد.
رایزرها نیز همان طور که از نامشان پیداست وظیفه ی انتقال کابل ها در یک شیب ملایم به سمت بالا را دارند که این افزایش یا کاهش شیب تدریجی منجر به کاهش آسیب به جداره ی خارجی کابل ها خواهد شد.
اتصالات متقاطع از جمله پرکاربردترین قطعات سینی ها هستند که در شبکه های شلوغ از چهار مسیر در یک ناحیه میزبان کابل ها هستند که عملکردی مشابه ی اتصالات T شکل دارند. زانویی ها نیز یک تغییر زاویه 90 درجه در مسیر سینی ها را دارند که عملاً در حالت افقی اتفاق می افتد.
با توجه به آنکه سینی های کابل از مهمترین قطعات پشتیبانی کابل های برق می باشند به همان نسبت تجهیزات جانبی آن ها نیز جایگاه ویژه ای دارند. قطعات سینی کابل با همپوشانی يکديگر می توانند بهترین و ایده آل ترین سیستم های حمایتی را به وجود آورند که در این حالت می توان اساسی ترین کاربرد آن ها را حفظ امنیت کابل ها در تمام طول مسیر از ابتدای تا نقطه ی هدف می باشد.
چارچوب کلی این نوع از سیستم ها در نوع خود لازم است که دارای دوام طولانی مدت باشند چرا که به غیر از بکارگیری قطعات سینی کابل نمی توان به صورت منظم عملیات کابل کشی را انجام داد. درواقع مراکز مختلف صنعتی از قبیل خودرو سازی، نیروگاه ها، فرآیندهای مرتبط با تولید انرژی و دیگر صنایع تولیدی به دلیل استفاده از ماشين آلات پیشرفته نیاز مبرم به کابل های فشار قوی از منابع تغذیه ی اصلی دارند که قطعات سینی کابل با پوشش دهی همه جانبه این شرایط را مهیا می کند.
بنابراین اینگونه می توان عنوان کرد، در هر صنعتی که اولین منبع تأمین انرژی آن ها جریانات الکتریکی برق است قطعاً استفاده از سینی کابل و متعلقات آن بیش از هر چیز دیگری در اولویت قرار دارد.
قطعات سینی به طور کلی شامل دو بخش اتصالات سینی کابل و اتصالات سازه ای می شوند که مورد اول قطعات متصل کننده ی سینی ها به یکدیگر و مورد دوم اتصال کل مجموعه به سازه می باشد.
طبیعتاً مورد دوم یعنی اتصالات سازه ای از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند چرا که تمام وزن و بار کل سینی ها را به دوش می کشند. اولین مرحله شناسایی سخت ترین ناحیه ی سازه برای نصب گیره ها و به دنبال آن راد گالوانیزه است.
در مواردی لازم است که فرآیند جوشکاری را نیز برای نصب رادها در پیش بگیریم تا از نصب محکم و پایدار آن ها مطمئن شویم. البته قطعات دیگری از قبیل سی چنل ها نیز وجود دارند که با اتصال مستقیم به سقف و به دنبال آن نصب براکت سینی کابل عملاً چارچوب کلی و تکیه گاهی متشکل از قطعات سینی کابل را ایجاد کرده اند.
بعد از اتمام مراحل مبتنی بر نصب تکیه گاه های سازه ای، نوبت به سوار کردن سینی ها و قطعات مکمل یعنی همان قطعات دوراهی، سه راهی، زانویی ها و از این قبیل تجهیزات می رسد. همه ی این مراحل باید توسط پیمانکاران متخصص و متبحر در این زمینه صورت گیرد تا احتمال شکست و ریزش قطعات سینی کابل به مراتب کاهش یابد.
جهت مشاوره و خرید قطعات سینی می توانید با مشاوران و کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت خرید آنلاین انواع محصولات شرکت پتروکاسپین به سایت اینترنتی pcp.ir مراجعه نمایید.
تماس جهت مشاوره و خرید قطعات سینی کابل : ۰۲۱۴۱۸۰۵