پتروکاسپین سابقه بیش از یک دهه در تولید انواع سینی کابل و نردبان کابل

  • info@pcp.ir
  • ۰۲۱-۸۸۳۲۸۸۶۲ | ۰۲۱-۸۸۳۲۸۸۴۲

پتروکاسپین سابقه بیش از یک دهه در تولید انواع سینی کابل و نردبان کابل

  • ۰۲۱-۸۸۳۲۸۸۶۲ | ۰۲۱-۴۱۸۰۵۵۵۵

رابط سینی کابل چیست و چه کاربردی دارد؟

رابط سینی کابل چیست و چه کاربردی دارد؟

رابط سینی کابل چیست و چه کاربردی دارد؟

رابط سینی کابل یکی از تجهیزات پرکاربرد در تاسیسات ساختمانی است که وظیفه دارد قسمت های مختلف سینی کابل را به یکدیگر متصل کند. به طور کلی امروزه سینی کابل ها با توجه به قابلیت ها و مزایایی که دارند امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل تمامی ادوات و تجهیزات جانبی این دسته از وسایل ساختمانی و صنعتی از کاربرد گسترده برخوردار هستند.

به طور کلی سینی کابل ها امروزه به عنوان جایگزین بسیار مناسبی برای لوله های گالوانیزه و یا پی وی سی به شمار می آیند. چرا که این دسته از تجهیزات علاوه بر آنکه استحکام بسیار بالایی دارند، باعث گردش آزادانه هوا در اطراف سیم ها و کابل ها می شوند. به این ترتیب با عبور جریان بالا از سیم ها، عمل انتقال گرما از سیم و کابل به هوا به خوبی انجام شده و به این ترتیب طول عمر آن ها افزایش پیدا می کند.

کاربرد رابط سینی کابل

رابط سینی کابل وظیفه دارد دو قسمت از سینی کابل را به یکدیگر متصل نماید. به طور کلی در اکثر مواقع شرایط محیطی به گونه ای است که برای اتصال بخش های مختلف تاسیسات برقی به یکدیگر، نیاز است که سیم ها و کابل ها مسافت های طولانی را طی کنند. به این ترتیب برای آن که بتوان از آنها در برابر عوامل محیطی و نیروهای خارجی محافظت گردد، به سینی کابل هایی نیاز می شود که در طی تمام این مسیرها از سیم ها و کابل ها محافظت کرده و به عنوان پوشش آن ها در طول مسیر وجود داشته باشند.

اما لازم به ذکر است که تمام سینی کابل های موجود در بازار مطابق با استانداردهای روز دنیا ساخته شده و دارای ابعاد و اندازه های معینی هستند و نمی توانند مسافت های طولانی را پوشش دهند. به این ترتیب برای رفع این مشکل، از رابط سینی کابل استفاده می گردد. این دسته از تجهیزات صنعتی دو سینی کابل را به گونه ای به یکدیگر متصل می کنند که تمام مسیر مورد نظر را پوشش دهند.

رابط سینی کابل

تفاوت تبدیل و رابط سینی کابل

تبدیل ها یکی دیگر از تجهیزات پرکاربرد در تاسیسات برقی ساختمان ها هستند که وظیفه دارند‌ دو سینی کابل با مقاطع مختلف را به یکدیگر متصل نمایند. به طور کلی زمانی از این نوع از اتصالات سینی کابل استفاده می شود که تعداد سیم ها و کابل های ورودی به سطح سینی کابل افزایش پیدا کند. در چنین مواردی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کابل ها و سیم ها در اثر گرمای ناشی از عبور جریان برق، نمی توان آن ها را روی یکدیگر قرار داد.

بنابراین باید سطح سینی کابل افزایش پیدا کرده و کابل ها را در کنار یکدیگر قرار داد. در مقابل رابط سینی کابل تنها وظیفه دارد دو سینی کابلی که دارای مقطع یکسانی هستند را به یکدیگر متصل نمایند. همانگونه که گفته شد، این دسته از اتصالات سینی کابل تنها برای آنکه سینی کابل بتواند امتداد پیدا کرده و تمام طول یک مسیر را پوشش دهد، مورد استفاده قرار می گیرد.

طراحی رابط سینی کابل

به طور کلی رابط سینی کابل باید به گونه ای طراحی گردد که علاوه بر تحمل وزن کابل ها، به راحتی قابل نصب باشد. مضاف بر آن این دسته از تجهیزات باید در برابر خوردگی ناشی از رطوبت نیز مقاوم باشند. عمدتا رابط سینی کابل های موجود در بازار، متناسب با نوع سینی کابل ها طراحی می شوند و بر همین اساس به سه شکل توری، ساده و مشبک در بازار موجود هستند.

یکی از مهمترین فاکتورهایی که در هنگام طراحی رابط سینی کابل باید به آن توجه کرد، متریال به کار رفته در آن است‌. به جرات می توان گفت این عامل نقش بسیار مهمی در مقاومت رابط سینی کابل در برابر رطوبت دارد. به طور کلی متریال به کار رفته در این تجهیزات مانند متریال به کار رفته در سینی کابل ها، فولاد گالوانیزه شده است.

فرایند گالوانیزاسیون رابط سینی کابل

رابط سینی کابل عمدتا از جنس همان سینی کابل مورد نظر است. به طور کلی در فرآیند گالوانیزاسیون ورق های فولادی که به عنوان متریال اصلی سینی کابل ها به شمار می روند، از فلز هایی که در برابر رطوبت و سایش مقاومت بسیار زیادی از خود نشان می دهند، پوشیده می شوند که به اصطلاح به این فرآیند گالوانیزاسیون یا آبکاری گفته می شود. به طور کلی این فرآیند در تولید رابط سینی کابل به دو صورت کلی انجام می پذیرد:

رابط سینی کابل

عمل گالوانیزاسیون گرم

به طور کلی در عمل گالوانیزاسیون رابط سینی کابل از فلز روی که دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت و خوردگی است، به عنوان یک لایه پوششی روی سطح ورق های فولادی در نظر گرفته می شود. برای انجام فرایند گالوانیزاسیون گرم، یک حمام از مذاب فلز روی تهیه می شود. در این روش مذاب فلز روی باید دمایی بیشتر از ۴۰۰ درجه سانتی گراد داشته باشد تا به راحتی بتواند پیوند میان اتم های آهن را بشکند.

با فرو بردن و غوطه ور کردن ورق فولادی در این حوضچه، اتم های فلز روی جایگزین اتم های آهن شده و به این ترتیب تا عمق مناسبی از ورق فولادی را فلز روی تشکیل می دهد.

عمل گالوانیزاسیون سرد

در این فرآیند محلولی اسیدی از فلز روی تهیه می شود و از طریق پاشش روی سطح ورق های فولادی، پوششی از فلز روی بر سطح آن قرار می گیرد. از آنجایی که دمای در این فرآیند تقریبا ۱۰۰ درجه سانتی گراد است، به این فرآیند گالوانیزاسیون سرد گفته می شود. به طور کلی در این فرآیند فلز روی تا عمق بسیار کمی در فولاد نفوذ می کند و به همین دلیل از رابط های تولید شده به این روش، از طول عمر کمتری نسبت به رابط های تولید شده به روش آبکاری گرم برخوردار هستند.

مزایای استفاده از روش گالوانیزاسیون گرم در تولید رابط سینی کابل

در این روش عمق نفوذ فلز روی، بسیار بیشتر از روش آبکاری سرد است. به همین دلیل طول عمر این ورق های تولید شده به این روش تقریبا ۴ تا ۵ برابر طول عمر ورق های تولید شده به روش آبکاری سرد است. از طرفی عمق زیاد فلز روی باعث می شود که ورق های فولادی در برابر سایش و خراشیدگی ها نیز مقاوم بیشتری ای خود نشان دهند.

پیشنهاد می شود با برقراری تماس با کارشناسان در زمینه ی خرید رابط سینی کابل ، پس از دریافت مشاوره و اطلاعات لازم، اقدام به خرید محصول مورد نظر خود نمایید.

تلفن تماس : 41805555-021

مقالات


اطلاعات تماس