داکت فلزی گالوانیزه یکی از نمونه تجهیزات مناسبی می باشد، که برای محافظت از سیم ها و کابل های برق ساختمانی استفاده می شود. این تجهیزات از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل امروزه به یکی از تجهیزات مقاوم و مناسب جهت برق کشی تبدیل شده اند.
تاسیسات برق ساختمان ها، نیاز به تجهیزات و سیستم های بسیاری دارند. از این میان داکت فلزی گالوانیزه را باید یکی از بهترین و مناسب ترین تجهیزاتی به شمار آوریم، که برای محافظت از سیمها و کابلهای شبکه در ساختمان ها استفاده می شود. این تجهیزات به گونه ای طراحی شده اند، که قابلیت نصب آسان داشته باشند.
از طرف دیگر میزان مقاومت آنها نیز مسئله دیگری است که باید به آن اشاره نماییم. داکت ها در اصل تجهیزاتی هستند که اگر دسترسی به مکان مناسب جهت لوله کشی وجود نداشته باشد، از آنها استفاده می شود. این تجهیزات دارای نمونه های مختلفی می باشند، که داکت فلزی گالوانیزه یکی از آنها به شمار می رود.
برای ان که بتوانیم از سیم ها و کابل ها برق در قسمت های مختلف ساختمان محافظت نماییم، باید از تجهیزات و سیستم های بسیاری استفاده کنیم. داکت ها نیز همچون سینی کابل و دیگر تجهیزات، مناسب برای نظم بخشیدن به سیم ها و اتصالات برقی می باشند.
با استفاده از داکت فلزی گالوانیزه می توان خطر برق گرفتگی و مشکلات دیگری از این قبل را در محیط های خاص، کاهش داد. مثلا در کارخانه ها، و محیط های مختلف که تاسیسات برقی انها در خطر می باشد، لازم است از تجهیزات حفاظتی مناسبی استفاده شود.
داکت های گالوانیزه علاوه بر آن که نسبت به نمونه های دیگر داکت ها از وزن کمتری برخوردار می باشند، زیبایی خاصی نیز دارند. که این ویژگی داکت های گالوانیزه منجر می شود تا زیبایی در مسیر انتقال سیم ها حفظ شود. یکی از مهمترین المان هایی که امروزه در تمامی ساختمان ها از آنها استفاده می شود، داکت ها هستند.
زیرا می دانیم که بیشتر سیم ها و کابل هایی که در محیط های ساختمانی وجود دارند، در صورتی که با استفاده از تجهیزات خاص همچون داکت فلزی گالوانیزه مورد محافظت قرار نگیرند، نه تنها ممکن است دچار اسیب جدی شوند بلکه منظره زشت و ناخوشایندی نیز به محیط می بخشند.
پس در صورتی که بتوانیم از تجهیزاتی همچون سینی کابل، داکت ، ترانکینگ و … استفاده نماییم، می توانیم به محیط نظم ببخشیم. از سوی دیگر نیز در حفظ جان افرادی که در چنین محیط هایی کار می کنند، بکوشیم. شرکت های بسیاری هستند که اقدام به تولید داکت فلزی گالوانیزه در نمونه های مختلف می نمایند.
می توان با خرید بهترین و با کیفیت ترین داکت ها، از ان ها در ساختمان های مختلف استفاده نمود. داکت های تولید شده ممکن است دارای ساختار ساده، پارتیشن دار، شیاردار یا مدل های دیگری باشند. که هر یکی از این نمونه داکت فلزی گالوانیزه ویژگی های خاص خود را خواهند داشت.
همه ما بر این امر واقف هستیم که ساختمان ها نیاز به برق کشی دارند. امروزه دیگر هیچ ساختمانی بدون سیستم برق کشی ساخته نمی شود. از این رو لازم است در ساختمان تعداد زیادی سیم و کابل برق با ابعاد و اندازه های مختلف استفاده شود.
اما از سوی دیگر نیز وجود این کابل ها و سیم های برق در ساختمان، دردسر ساز می باشد. زیرا نه تنها فضای داخلی و خارجی ساختمان ها را با نمای زشتی مواجه می سازد، بلکه ممکن است در اثر هرگونه اتفاقی، خطری برای انسان ها به همراه داشته باشد. با این تفاسیر، برخی از مهندسان با استفاده از داکت فلزی گالوانیزه به محافظت از این کابل ها و سیم ها می پردازند.
داکت های فلزی را هم می توان برای محیط های داخلی و هم محیط های خارجی استفاده کرد. تا در برابر عوامل آب و هوایی و جغرافیایی نیز، از سیم ها و کابل ها محافظت نماید. در غیر این صورت ممکن است سیم ها و کابل ها در معرض اتش سوزی، اتصال در اثر ورود آب به سیم ها و کابل های برق و … قرار گرفته و خسارات مالی و جای جبران ناپذیری را به بار آورد.
پس علاوه بر استفاده از ترانکینگ ها، می توان از داکت فلزی گالوانیزه نیز برای محافظت و پنهان کردن سیم ها و کابل ها نیز استفاده نمود.
در روش های سنتی، برای محافظت از سیم ها و کابل ها، معمولا انها را در زیر زمین حفر می نمودند. که مسلما این روش نیز مشکلاتی را برای سیم ها و کابل ها به بار می اورد. اما پس از تولید تجهیزات جدید برق کشی در ساختمان ها، همچون استفاده از داکت فلزی، داکت فلزی گالوانیزه، ترانکینگ و … روش های سنتی با روش های جدید جایگزین شدند.
روش های سنتی محافظت از کابل ها با دردسر های زیادی همراه بود. زیرا در این روش برای ان که سیم کشی و کابل کشی به خوبی محافظت شود، مهندسان اقدام به کندن گودال در زیر زمین می نمودند. پس از آن کف آن را با آجر درست می کردند و با استفاده از ماسه، داخل آن را پر می کردند.
در نهایت کابل ها و سیم ها را بر روی این ماسه ها قرار داده، و مجددا به میزان 15 سانتی متر بر روی آن ماسه میریختند. البته این که تعداد کابل ها و سیم ها چقدر بود، ضخامت گودال نیز تغییر می کرد. اما پس از تولید تجهیزاتی همچون داکت فلزی گالوانیزه، دیگر این روش های قدیمی منسوخ گردید. امروزه با استفاده از این تجهیزات به راحتی می توان از کابل ها و سیم های برق محافظت نمود.
داکت های فلزی ضد حریق هستند . در برابر هرگونه آسیبی از مقاومت بالایی برخوردار می باشند. علاوه بر آن این تجهیزات برای هر آب و هوایی مناسب بوده و مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا از داکت های فلزی گالوانیزه در محیط هایی می توان استفاده نمود که خطر آفرین می باشند.
مثلا داکت فلزی گالوانیزه مناسب برای محیط های صنعتی، واحد های تولیدی، فضای باز و … می باشد. از این تجهیزات بیشتر برای محافظت از کابل های برق در نزدیکی ماشین ها نیز استفاده می شود. از آنجایی که دارای مقاومت و استحکام بالایی هستند، به راحتی می توان آنها را در محیط های مختلف مورد استفاده قرار داد.